Placering i Sydhavnen

Gode muligheder for udspring og en vandkvalitet i top har været vigtige parametre for valget af havnebadets placering. Det har også været vigtigt at finde en placering, hvor alle nemt kan komme til og fra, og hvor der allerede er udvikling og en masse potentiale i hele området. Den eksisterende anløbsbro og havnepromenade bliver flittigt brugt til badning og fiskeri, og et havnebad vil kun øge interessen for dette.

Med fokus på de kvaliteter og særlige oplevelser, som man typisk finder i et havnemiljø, er Sydhavnen et vigtigt område at videreudvikle. Vordingborg Kommune har allerede fokus på området grundet beliggenheden og de maritime omgivelser, hvilket skal udnyttes og styrkes. Sydhavnen skal gøres endnu mere attraktiv samt bruger- og publikumsvenligt med respekt for det eksisterende havnemiljø.

Sydhavnen kan tilbyde aktiviteter, der understøttes af det mere åbne og industrielle havnemiljø med dybt vand. Det er dykning, snorkling, vandscooter, motorbådssejlads, vandski mv. I kommunens handleplan bliver Sydhavnen jævnligt nævnt, som et område, der kan styrke Vordingborg med mulighed for etablering af hotel, natur- og havformidlingscenter, dykkerbaner og kabelpark mv.

Der er allerede udformet en nænsom plan for området, der respekterer, tilgodeser og bevarer eksisterende lokale miljøer og særlige træk i et kontrastrigt men harmonisk samspil med nye. Med en beliggenhed i Sydhavnen vil havnebadet bidrage til en ny epoke i Sydhavnens lange historie og evige udvikling.